Mittwoch, 24. Oktober 2012

Teater!!



Och nu ett sätt tillsammanfattning på svenska (förlåt mitt svensk språk):

Då glömmde jag verkligen att skriva över vårt teaterbesök!

"Den Kaukasiska Kritcirkeln" av Berthold Brecht i ett extra därför skapad stort tält liksom cirkustältet. Föreställningen skulle egentligen hålla på 22 september men med anledningen av tekniska problemer bytte den till 3 oktober.
Peter Mörlin som är sonen av vår lärare Maria, är inte bara en mycket bra sångare, nej han är också jättebra skadespelaren. Han var med på teaterstycken!!
Föreställningen händer i tälten men vi hade varma kläder på. Och det visar sig bra, senare började det regna och det blev omysigt.
Tälten är 180 kvm stor och har plats för 200 gäster. Jätteenkel dekoration för scenen från bara tomta dunkar som var tillsammanklibbad med paketband. Speciellt för teatern byggt lastbilen har varit också scendelen med sin hiss.
Vem är mycket intresserad om styckens handling kan titta här en gång till. I alla fall gjorde regissören Pontus Stenshäll med sin ensemble, musiker och alla andra en fantastisk prestation.
Efter insläppet tog vi varje plats och snabbt började dem. Berättelsen sjöngs. Sångerskan hade en bra röst så att vi kommer att förstod mycket. Stycken blev spelad på………naturligvis svenska!!!
Före hade vi lite läst om handling och därför visste vi vad händer. De skadespelarna vore inte bara skådespelare, dem byggde och städade scenen och spelade alla flera rollen.
I pausen fick vi – vad får man som vanligt i Sverige i en paus?? – kaffe och bullar för en slant. Aktörerna blandade sig med publiken och pratade med varandra. Efter 20 minuter fortsatte det.
Teaterstycken avslutade med en rättegång där det kommer till vem barnet ska anförtro. För det kommer ”domstolens” tjänstemannen (den lika som ”domaren” mellan rättegång tog en sup) att göra en kritcirkel från vit tejp. Han hade det jättesvårt eftersom tejpen fastnade till hans händer och det tog tid för att det hände. Tjänstemannen blev belåten och domare också. Publiken skrattade jättemycket – det var toppen!!!
Allt var efter vara synen men också efter publikens synen en hel fantastik och bra föreställning och topp kväll. Och då såg vi: ”Det gör vi snabbt en gång till!”

Fotona som jag gjorde var tyvärr inte bra. Med blixten ville jag inte fotografera i tälten. Därför kommer bilderna från flera tidningar (titta på tysk berättelse - tack).

1 Kommentar:

  1. Lisa ♥ du är jätteduktig att skriva på svenska. Jag förstår precis allting, tack för att du skriver så även jag kan förstå. Jag är imponerad att du lärt dig så mycket på bara några år. Nu måste jag packa lite mera kläder, vi som ska till vinterland.

    Ha det gott ♥
    Kram Lotta

    AntwortenLöschen